Bikefitting

Bikefitting is allang niet meer het alleen maar afstellen van fiets en schoenplaatjes. Moderne technieken zoals videoanalyse, zadeldrukmeting en (para)medische inzichten vormen steeds meer de basis van de hedendaagse bikefit. Want alleen wanneer mens en materieel goed op elkaar afgestemd zijn is de kans op een optimale prestatie maximaal.

Fusion Bikefitting kijkt daarom naar alle relevante factoren van mens en mechaniek.

FUSION BIKEFITTING

Fusion Bikefitting biedt met haar team bestaande uit IBFI gecertificeerde bikefitters, een register podoloog en een manueel therapeut, een bikefit die in alle opzichten voldoet aan de modernste inzichten. In onze goed uitgeruste bikefitstudio in Wateringen maken wij gebruik van de modernste technieken en apparatuur om op die manier een maximaal resultaat voor u te realiseren.

De bikefit
Onze bikefit bestaat in de basis uit een aantal basis elementen. Deze elementen zijn:

  • Het intakegesprek waar we uw ambities en doelstellingen in kaart brengen.
  • Het op podologie gebaseerde onderzoek waarbij uw fysieke eigenschappen in kaart worden gebracht. Bijvoorbeeld beenlengte verschil, eventuele blessures, zadelpijn, knie, rug en /of ander klachten.
  • De dynamische video analyse en zadeldrukmeting.
  • De afstelling van uw persoonlijk materieel.
  • 1 paar op maat gemaakte full contact zolen voor uw fietsschoenen.

Maatwerk
Fusion Bikefitting gelooft in een persoonlijke aanpak. We gaan daarbij uit van verschillen tussen man en vrouw, jong en oud, groot en klein en ga zo maar door. Ook houden we rekening met de doelstelling van de bikefit. Een toerfietser die relaxt toertochten wil maken zit nu eenmaal anders op de fiets dan een getrainde wielrenner die een topprestatie wil leveren.

Resultaat
Al met al is de definitie van ‘resultaat’ voor iedereen anders. Tijdens onze biketting besteden we daarom veel aandacht aan de definitie van het door u gewenste (en haalbare) resultaat. Dit begint al tijdens het inventariserend gesprek en loopt als een rode draad door de gehele bikefit.

What's in Bikefitting


Bikefitting Screening

Fusion Bikefitting geeft u een mogelijkheid voor een screening, dit wil zeggen dat wanneer u niet zeker weet of een bikefitting iets kan doen voor u of wanneer u last heeft van lichamelijke ongemakken en/of blessure dan kunt u kiezen voor een screening
Een screening duurt ongeveer 30 minuten

  • Korte intake waarin uw wensen, verwachtingen en eventuele klachten besproken worden
  • Videoanalyse op de fiets
  • Hierna bespreken wij onze bevindingen met u, let op er wordt tijdens een screening niet gefit.

Wat gebeurt er met de kosten?

De kosten van een screening bedragen € 37,50*

Mocht u binnen 30 dagen beslissen voor een bikefit dan worden deze kosten in mindering gebracht.
** Onderzoek en/of steunzolen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende verzekering, afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Bikefitting
Screening
FUSION Optimum
FUSION Professional
Dames spreekuur

Vragen over Bikefitting?

Fusion Bikefitting is IBFI gecertificeerd
Zwartveen 6a
2291 NB Wateringen
 

0174-725 880

 

Inschrijven nieuwsbrief

gratis aanmelden