Fusion letterlijk het samensmelten van twee voorheen zelfstandige eenheden. Dat is precies het doel dat wij bij bikefitting voor ogen hebben.

In de vele jaren ervaring in de Sportpodologie hebben we mooie resultaten behaald, maar toch bleek het plaatje vooral bij wielrenners niet altijd compleet.
Dit resulteerde in een internationale opleiding tot bikefitter, een ideale combinatie met de Registerpodologie.

De mogelijkheden en/of beperkingen van een lichaam onder de loep nemen voordat men het materieel afstelt. Past de voet op het pedaal? Na deze opleiding tot professioneel bikefitter komt alles bijeen………. bikefit, podologie, podolab.

De houding waarin u op de fiets zit is van grote invloed op de mate waarin u fietsplezier ervaart en optimaal prestaties kunt leveren. Deze houding is individueel bepaald.

In bikefitland doen hierover een aantal verschillende theorieën de ronde die zichzelf als ideaal benoemen. Natuurlijk hebben deze theorieën elementen en vaak ook overeenkomsten in zich die steekhoudend zijn en die aan de praktijk getoetst zijn. Toch bestaat er niet zoiets als ONE SIZE FITS ALL als het om bikefitting gaat. Fusion Bikefitting kijkt daarom eerst naar de mens, geen mens is gelijk, geen voet is gelijk……past de voet op het pedaal? Om een goede stabiele uitgangspositie te hebben is bij elke bikefit een paar op maat gemaakte zolen inbegrepen, deze worden tijdens de bikefit voor u persoonlijk gemaakt. Wanneer er voetklachten zijn hebben we hier een op maat gemaakte corrigerende zool voor nodig, deze is geheel afgesteld op het individu en wordt vervaardigd in ons eigen podolab.

Als de voet dan op het pedaal past kan fietsen toch ervaren worden als een hele zit, een goed afgesteld zadel is dan geen overbodige luxe en draagt daarmee bij aan fietscomfort, prestatie en plezier. Dat gezegd hebbende is dat het juiste zadel en het juist afstellen van het zadel van groot belang is tijdens een fit. Bij Fusion Bikefitting zijn daarom ook verschillende testzadels beschikbaar en deze worden altijd gemonteerd met behulp van een zadeldrukmeting. Wij bieden u de mogelijkheid om een van deze zadels een week testen, gewoon tijdens uw eigen trainingen.


What's in Fusion


Fusion Dorien Roest

dorienroest bikefittingRegister Podoloog specialist op voeten gebied en al vele jaren drijvende kracht achter
Podologiepraktijk Wateringen, InsolePlus en nu ook Fusion Bikefitting.

Meer weten? Lees hier het verhaal van Dorien

Fusion
Dorien Roest
Podologie
Waarom Fusion

Vragen over Fusion?

Fusion Bikefitting is IBFI gecertificeerd
Zwartveen 6a
2291 NB Wateringen
 

0174-725 880

 

Inschrijven nieuwsbrief

gratis aanmelden