Bikefitting is allang niet meer het alleen maar afstellen van fiets en schoenplaatjes. Moderne technieken zoals videoanalyse, zadeldrukmeting en (para)medische inzichten vormen steeds meer de basis van de hedendaagse bikefit. Want alleen wanneer mens en materieel goed op elkaar afgestemd zijn is de kans op een optimale prestatie maximaal.

Dorien Roest

Dorien is de eigenaar van Fusion Bikefitting, een bedrijf in Wateringen. Bikefitting is een fietsmeting, die ervoor zorgt dat je in een optimale fietshouding op de fiets zit. Zo verminderen je klachten en verbeteren je prestaties.

Dorien is een kei in biomechanica, creatief, gék op voeten en heeft een engelen geduld waar je u tegen zegt. Zij heeft in 18 jaar veel ervaring opgedaan in het functioneren van de voet en het menselijk lichaam. Ze is opgeleid als pedicure, register podoloog en internationaal bikefitter.

Waar komt de interesse voor het fietsen vandaan?

Vroeger keek Dorien met haar vader altijd naar wielerwedstrijden op tv, maar het echte enthousiasme kwam pas toen zij haar huidige partner Ben én diens zoon Martijn leerde kennen. Ben, in verleden zelf verdienstelijk wielrenner, begeleidde zijn zoon Martijn, een 5-voudig wereldkampioen aangepast wielrennen.

Ook Dorien speelde in het begeleiden van Martijn een grote rol. “Door zijn beperking kon hij niet goed kon aangeven wat hij voelde. Daarom deed ik regelmatig onderzoek bij hem en zo kon bij beter functioneren op de fiets.”

Wat is bikefitting eigenlijk precies?

Bikefitting is een fietsmeting die ervoor zorgt dat je in een optimale fietshouding op de fiets komt te zitten. Bij Fusion Bikefitting wordt er écht gekeken naar elk individu afzonderlijk. Wat zijn de mogelijkheden en wat zijn de beperkingen? Zijn er bijvoorbeeld rug- of heupklachten? En zo ja, hoe ontstaan deze? Indien nodig wordt er een aan de praktijk verbonden manueeltherapeut ingeschakeld. Na de bikefitting en aanpassingen aan de fiets ontstaat er een optimale situatie waarbij de wielrenner zonder klachten de weg op gaat en optimaal presteert.

Dorien is internationaal opgeleid tot bikefitter.

Waarom Bikefitting?

In de podologiepraktijk van Dorien kwamen al jaren veel fietsers met blessures aan voet en knie. Dat wekte haar interesse in de combinatie mens en fiets. “Er werd teveel alleen maar gekeken naar de fiets en de fietsafstellingen. Terwijl het uitgangspunt toch eigenlijk de mens moet zijn. Dus eerst moet de mens goed functioneren, waarna het optimaal afstellen van de fiets volgt.”

Voor wie is het bedoeld?

Heel simpel: voor iedereen. Voor de toerder die gewoon lekker een rondje wil fietsen zonder problemen als zadelpijn, voetklachten, etc. Maar zeker ook voor de renner die zijn presentaties wil verbeteren.

Is het duur?

Omdat er wordt gewerkt met verschillende pakketten is het voor iedereen mogelijk een bikefitting te doen. Dorien voert diverse onderzoeken uit vanuit de podologie en dit deel valt onder de vergoeding van de aanvullende verzekering.

Ik wil ook komen. Hoe maak ik een afspraak?
Bel naar 0174 725 880 of mail .

Ben je aangesloten bij een vereniging en zijn er meer mensen geïnteresseerd in een fitting? Dan komt Fusion Bikefitting ook naar jou toe. Dit is mogelijk als er 3 of meer personen na elkaar worden gefit.

Onze partners

Merken

partner banner

Contact

Fusion Bikefitting is IBFI gecertificeerd

Zwartveen 6a
2291 NB Wateringen
 

0174-725 880

 

Inschrijven nieuwsbrief

gratis aanmelden