Een zool is nooit zomaar een zool, vaak wordt er aan zolen gedacht als men klachten heeft in de voet, de voet is ook een basis voor het functioneren van het lichaam op de fiets. Maar ook kan men kiezen voor een carbon zool voor een prestatie ondersteuning of puur comfort.

Maar laten we beginnen bij de voet. Fusion Bikefitting wordt ondersteunt door een register podoloog en deze weet als geen ander dat geen voet gelijk is. Een maat veertig van de één kan totaal anders zijn dan maat veertig van de ander, zo kan men langer of korte tenen, bredere of smallere voeten hebben waardoor de gewrichten bij de een wat meer of minder naar voren komen te liggen. Een ideale ondersteuning of correctie zal dus altijd maatwerk moeten zijn om het beste resultaat te behalen. Vandaar onze uitdrukking een zool is nooit zomaar een zool.

De voet is immers een ingewikkeld apparaat en bestaat uit zesentwintig beenderen, deze zesentwintig beenderen zijn onderverdeeld in drie delen van de voet. De voetwortel, de middenvoet en de tenen. We gaan u verder ingewikkelde anatomie besparen. Deze botten structuur zorgt samen met het bindweefsel, spieren en zenuwen voor een stevige basis van het lichaam. Maar vanuit deze basis kunnen er ook klachten ontstaan en voetklachten dienen altijd serieus te worden genomen. Hierbij kunnen we denken aan voetklachten zoals een brandende of slapende voorvoet, tintelingen in de tenen, of zelfs een morton sneuroom (zenuwbeklemming) maar ook de voetwortel kan problemen geven zoals achillespeesklachten. Fusion bikefitting kijkt daarom niet alleen naar ieder individu maar ook naar elke voet apart. Heeft u een voetlengte verschil? Of een groot verschil in de breedte van uw voeten.

Verder kan een verkeerde stand van de voet lijden tot knie, heup en/of rugklachten tijdens het fietsen. Ook dan zal een carbon zool op maat u uitkomst bieden.

Ik heb al een steunzool in het dagelijks leven, kan ik die in de fietsschoen gebruiken?
Een veel voorkomende vraag. Nee niet altijd, lopen is nu eenmaal een andere beweging als fietsen. En bij fietsen gebruiken we andere krachten in de voet. Het is dus altijd raadzaam aparte zolen voor uw fietsschoenen te nemen om andere klachten te voorkomen.

Bij voetklachten is het altijd raadzaam een voetspecialist te raadplegen. Fusion Bikefitting beschikt hiervoor over de juiste en moderne apparatuur zoals o.a. voetscanner, podobaroscoop en echografie

Als voet specialist hebben wij voor wielrenners speciaal een Carbon zool ontwikkeld, op maat gemaakt. zowel ondersteunend als corrigerend. Speciaal voor fietsschoenen. Het aanmeten gebeurd in Wateringen. in Podologiepraktijk Wateringen ook met voetklachten, stekende pijn in voet, voorvoet klachten, hielpijn

Zolen full contact


Zolen InsolePlus Full contact zolen

De full contact zool ondersteund de hele voet en is voor een optimaal comfort al dan niet verwerkt met uw persoonlijke correctie.

Als regelmatig toerfietser is comfort en fietsplezier van het grootste belang. Een goede zool kan hier aan bijdragen. Deze zolen zijn uitermate geschikt voor de fietser die zowel op de racefiets als op de ATB actief is. Ze kunnen makkelijk van schoen gewisseld worden door het flexibele voorvoet gedeelte van de zool.

InsolePlus Full contact zolen zijn van goede kwaliteit en voor uw voet geheel op maat gemaakt. Daardoor sluiten ze perfect aan op de vorm van uw voeten.

U heeft al een paar op uw maat gemaakte Full contact zolen voor €135,-. exclusief onderzoek.

Onderzoek en steunzolen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende verzekering, afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Zolen
InsolePlus Full contact zolen
carbon zool
Carbon fiber zolen
Fietsschoenen

Vragen over zolen?

Fusion Bikefitting is IBFI gecertificeerd
Zwartveen 6a
2291 NB Wateringen
 

0174-725 880

 

Inschrijven nieuwsbrief

gratis aanmelden